10 hotel bajet terbaik di Kuala Lumpur, Malaysia

Melancong perlu dirancang dengan sebaiknya supaya perjalanan berjalan dengan lancar. Selain menetapkan tarikh yang sesuai, pelancong perlu merancang tempat penginapan yang sesuai dengan bajet.

Jika anda merancang hendak jalan-jalan di Kuala Lumpur dan mahu merancang menginap di hotel yang murah tetapi mempunyai kemudahan yang memenuhi keperluan anda, jangan risau kerana Kuala Lumpur ada banyak hotel bajet. Anda hanya pilih lokasi yang sesuai dengan kehendak anda.

Untuk yang berbajet rendah, hotel-hotel murah dan mesra ini menawarkan pelbagai perkhidmatan. Kebanyakan hotel ini menawarkan WiFi dan lokasi yang mudah. Popular dengan pelancong backpacker, banyak penginapan mempunyai lokasi di tengah-tengah dan disertakan bilik selesa yang ada bilik mandi peribadi atau berkongsi. Beberapa pilihan yang termasuk kaunter penerimaan 24 jam dan tempat simpan bagasi juga tersedia.

Berikut adalah antara hotel bajet dan sederhana dalam bentuk peta bagi memudahkan anda memilih lokasi dan bajet anda. Bagi mendapatkan maklumat lanjut tentang hotel yang anda kehendaki, klik pada peta hotel.

Booking.com
 1. Space Hotel @ Chinatown Kuala Lumpur

  Space Hotel @ Chinatown Kuala Lumpur terletak di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, 1.7 km dari Muzium Kesenian Islam Malaysia dan 2.1 km dari Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia. Ia menampilkan teres. Antara kemudahan di tempat penginapan ini adalah kaunter penerimaan tetamu 24 jam dan lounge berkongsi, bersama-sama dengan WiFi percuma di seluruh kawasan penginapan.

 2. The Bed KLCC

  Terletak di pusat komersial di Kuala Lumpur, The Bed KLCC menyediakan penginapan minimalis dengan akses WiFi percuma di seluruh kawasan penginapan. Hotel kapsul ini berada berhampiran dengan kedai serbaneka dan kedai makan.

 3. Hotel 1000 Miles

  1000 Miles terletak di Pusat Bandaraya Kuala Lumpur serta menawarkan teres dan pemandangan bandar. Tempat-tempat popular seperti Jalan Petaling (Chinatown), Masjid Jamek, Dataran Merdeka dan Pasar Seni berada dalam jarak berjalan kaki dari tempat penginapan ini. WiFi disediakan secara percuma.

 4. Penthouse on 34

  Penthouse on 34 mempunyai restoran, kolam renang luaran, pusat kecergasan dan lounge berkongsi di Kuala Lumpur. Antara kemudahan yang terdapat di tempat penginapan ini ialah dapur berkongsi dan ruang simpanan bagasi serta WiFi percuma di seluruh kawasan penginapan. Hostel ini mempunyai taman dan menyediakan barbeku.

 5. Iron Inn

  Iron Inn terletak di Kuala Lumpur, 2 km dari Berjaya Times Square. Ia menyediakan tempat penginapan berhawa dingin dan lounge berkongsi. Tempat penginapan ini menawarkan perkhidmatan concierge, serta menyediakan tetamu dengan teres. Tempat penginapan ini menawarkan kaunter penerimaan tetamu 24 jam dan dapur berkongsi untuk tetamu.

 6. KL Skyline Hostel

  KL Skyline Hostel: An Infinity Sky Pool at Rooftop & KL Skyscraper Views mempunyai sebuah restoran, pusat kecergasan, lounge dan taman berkongsi di Kuala Lumpur. Antara kemudahan yang disediakan di penginapan ini adalah dapur berkongsi dan ruang simpanan bagasi, serta Wifi percuma di seluruh kawasan.

 7. 1001 Nights Mix Dorm KLCC

  1001 Nights Mix Dorm KLCC mempunyai restoran, kolam renang luaran, pusat kecergasan dan lounge berkongsi di Kuala Lumpur. Antara kemudahan yang terdapat di tempat penginapan ini ialah lounge berkongsi dan perkhidmatan concierge, serta WiFi percuma di seluruh kawasan.

 8. 5 STAR & LUXURY Apartment

  5 STAR & LUXURY Apartment near KLCC/ KL City Centre menyediakan penginapan berhawa dingin di Pusat Bandar raya Kuala Lumpur. Ia berada dalam jarak kurang daripada 1 km dari Aquaria KLCC dan Suria KLCC

 9. Sunshine Bedz Kuala Lumpur

  Sunshine Bedz Kuala Lumpur terletak di Kuala Lumpur, dalam jarak 1.4 km dari Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Ia mempunyai lounge berkongsi dan pemandangan bandar. Hotel ini terletak sekitar 1.8 km dari Taman KLCC, 1.9 km dari Suria KLCC dan 2 km dari Aquaria KLCC. Penginapan ini menyediakan meja penyambut tetamu yang dibuka 24 jam.

 10. iO Hotel

  Terletak di daerah Pudu Kuala Lumpur, iO Hotel berjarak 2.9 km dari Berjaya Times Square, 3.7 km dari Muzium Kesenian Islam Malaysia dan 3.7 km dari Dinner In The Sky Malaysia. Antara kemudahan yang disediakan di tempat penginapan ini ialah kaunter penerimaan tetamu 24 jam dan dapur berkongsi serta Wifi percuma.

  Untuk maklumat lanjut layari portal carian hotel seperti booking, agoda, trivago dan sebagainya.

Tempah Hotel Idaman Anda Di Kuala Lumpur

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *