10 Hotel Terbaik di Pulau Pinang

Setiap kali cuti sekolah, ibu bapa tidak melepaskan peluang membawa keluarga untuk pergi bercuti sama ada dalam atau luar negara. Jika sekiranya destinasi percutian anda sekeluarga yang seterusnya di Pulau Pinang, anda pasti tidak kecewa kerana Pulau Pinang mempunyai tempat menarik. Antara tempat menarik di Pulau Pinang seperti Pantai Batu Ferringhi, Jambatan Pulau Pinang, Penang Sky Walk, Taman Rimba Teluk Bahang, Bukit Bendera dan banyak lagi.

Percuti perlu dirancang sebaiknya seperti menempah hotel lebih awal supaya tidak menjadi satu masalah apabila berada di destinasi yang dituju. Di sini kami senaraikan 10 hotel terbaik di Pulau Pinang yang mendapat penerafan bintang yang terbaik daripada pengunjung sebelum ini. Pengunjung juga meninggalkan komen kepuasan semasa menginap di hotel-hotel ini. Anda boleh melihat review pengunjung di portal agoda, booking dan portal carian hotel yang lain. Sila baca sampai habis maklumat hotel yang kami maksudkan.

Areca Hotel Penang 4 bintang
Areca Hotel Penang yang terletak di Tapak Warisan Dunia UNESCO George Town menawarkan penginapan di Pulau Pinang. Hotel ini menyediakan restoran bagi memudahkan anda. WiFi percuma disediakan di seluruh penginapan. Ia terletak 450 meter ke Muzium Upside Down Penang dan 550 meter ke Galeri Warisan Pulau Pinang. Clan Jetties of Penang berjarak 2.1 km dari Areca Hotel Penang, manakala Kubu Cornwallis terletak 2.5 km jauhnya. Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang berjarak 21.4 km dari penginapan ini.

Eastern & Oriental Hotel 5 bintang
Terletak di Tapak Warisan Dunia UNESCO di Georgetown, Eastern & Oriental Hotel menyediakan penginapan warisan abad ke-19 di Pulau Pinang. Ia menawarkan kolam renang luaran dan tetamu boleh menjamu selera di restoran di lokasi atau menikmati minuman di bar. Menawarkan perkhidmatan butler 24 jam, WiFi percuma disediakan di seluruh kawasan penginapan.

ATTIC
ATTIC terletak di George Town, kurang daripada 1 km dari 1st Avenue Penang. Ia menyediakan WiFi percuma, daftar masuk dan daftar keluar ekspres dan perkhidmatan tiket. Tempat penginapan ini juga menawarkan bilik-bilik keluarga dan teres matahari. Tempat penginapan ini terletak berhampiran dengan tarikan-tarikan popular seperti Komtar, Prangin Mall dan Rumah Agam Peranakan Pinang.

The Prestige Hotel Penang 4 bintang
The Prestige Hotel Penang terletak di George Town, 200 meter dari Muzium Wonderfood. Ia menawarkan penginapan dengan restoran, parking peribadi percuma dan pusat kecergasan. Hotel yang bertaraf 4 bintang ini menawarkan perkhidmatan bilik dan perkhidmatan concierge. Penginapan ini mempunyai kolam renang luaran dan kaunter penerimaan tetamu 24 jam, di mana kakitangan boleh membantu tetamu, serta Wifi percuma di seluruh hotel.

Victoria Garden Hotel 3 bintang
Victoria Garden Hotel di George Town mempunyai teres dan bilik-bilik dengan WiFi percuma. Ia terletak dalam jarak 1.8 km dari 1st Avenue Penang. Semua unit menyediakan TV skrin rata dengan saluran satelit, peti sejuk, cerek serta bidet, peralatan mandian percuma dan meja. Setiap bilik mempunyai bilik mandi peribadi dan pengering rambut, manakala beberapa bilik dilengkapi dengan balkoni. Bilik-bilik di hotel ini menawarkan penghawa dingin dan almari pakaian.

Jazz Hotel Penang 4 bintang
Jazz Hotel Penang menawarkan restoran, kolam renang luaran, pusat kecergasan dan bar di George Town. Antara kemudahan di tempat penginapan ini adalah kaunter penerimaan tetamu 24 jam dan perkhidmatan bilik, serta WiFi percuma di seluruh kawasan penginapan. Hotel ini mempunyai bilik-bilik family. Semua unit adalah berhawa dingin dan mempunyai TV skrin rata dengan saluran satelit, cerek, pancuran mandian serta alat pengering rambut dan meja. Setiap bilik di hotel ini dilengkapi dengan almari pakaian dan bilik mandi peribadi.

Ropewalk Piazza Hotel
Terletak di George Town, dalam jarak 500 meter dari 1st Avenue Penang dan 1.1 km Rainbow Skywalk di Komtar, Ropewalk Piazza Hotel by PHC menyediakan bilik-bilik dengan WiFi percuma. Tempat penginapan ini berada sekitar 1.1 meter dari Komtar, 1.7 km dari Rumah Besar Pinang Peranakan dan 2 km dari Jeti Pulau Pinang. Hotel ini mempunyai bilik-bilik family. Tempat-tempat menarik yang terkenal berhampiran hotel termasuk Penang Times Square, Muzium Wonderfood dan Komtar.

Macallum Central Hotel
Macallum Central Hotel by PHC menawarkan bilik-bilik dengan WiFi percuma di George Town. Ia bertempat di lokasi perdana, 1.1 km dari 1st Avenue Penang dan 1.2 km dari Penang Times Square. Tempat penginapan ini terletak 2.1 km dari Muzium Wonderfood, 2.3 km dari Jeti Pulau Pinang dan 2.4 km dari Rumah Agam Peranakan Pinang. Hotel ini mempunyai bilik-bilik keluarga.

Hutton Suites Hotel by PHC
Terletak di George Town, 800 meter dari Rainbow Skywalk di Komtar, Hutton Suites Hotel by PHC menyediakan bilik-bilik dengan pemandangan bandar dan WiFi percuma. Tempat penginapan ini berhampiran dengan Komtar, Prangin Mall dan Rumah Besar Pinang Peranakan. Hotel ini mempunyai bilik-bilik family.

Magazine Vista Hotel by PHC
Magazine Vista Hotel by PHC terletak di George Town, dalam jarak 200 meter dari 1st Avenue Penang dan kurang daripada 1 km dari Rainbow Skywalk at Komtar. Ia menawarkan penginapan dengan Wifi percuma. Tempat penginapan ini berada sekitar 800 meter dari Komtar, 2.1 km dari Pinang Peranakan Mansion dan 2.4 km dari Jeti Pulau Pinang. Hotel ini mempunyai bilik-bilik keluarga.

Booking.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *